Tenis
0

Za Federera navija Gwen Stefani, za Nadala Shakira

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španac Rafael Nadal, prvi teniser svijeta, sve više postaje prava sportska atrakcija, te je mnogima čast pojaviti se na njegovim mečevima.

U ponedjeljak je Nadal igrao 3. kolo jakog ATP turnira u Miamiju, te je, teže nego što se očekivalo, pobijedio Portugalca Frederica Gila 7-5, 6-3. No, zaljubljenici u Nadala su barem mogli duže od očekivanog uživati u španskom teniseru.

Za Nadala je gromoglasno navijala i 32-godišnja Kolumbijka Shakira, svjetski poznata pop pjevačica. Ona je na Nadalov meč došla u društvu crnokose prijateljice, te su je vrlo često poeni Nadala i Gila dizali na noge.

Ne može se govoriti da je to Nadalov odgovor Federeru, ali je barem to nova zanimljiva paralela dva najbolja svjetska tenisera.

Naime, tokom prošle godine Federera je vrlo često na terenima bodrio muzički bračni par Gwen Stefani - Gavin Rossdale. I dok je njegov prijatelj Rossdale još uvijek aktivan u svom rock-sastavu Bush, 39-godišnja Stefani se povukla iz nekada popularnog sastava No Doubt, te se više posvetila majčinstvu i karijeri modne stilistice.

Nadal, koliko je zasad poznato, nije u toliko dobrim prijateljskim odnosima sa Shakirom kao Federer sa Stefani, ali je djelomično ipak uzvratio Švicarcu na njegovoj navijačkoj pratnji.