Tenis
0

WTA Stuttgart: Šarapova teško protiv Ivanović

Totalsport
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Druga teniserka svijeta Marija Šarapova teškom je mukom prošla u polufinale WTA turnira u Stuttgartu na kojem brani prošlogodišnji naslov.

U dvoboju dviju bivših prvih igračica svijeta Ruskinja je nakon dva sata i 16 minuta igre savladala Srpkinju Anu Ivanović sa 7-5, 4-6, 6-4. Šarapova je u odlučujućem setu imala vodstvo 4-1, ali je dopustila suparnici da izjednači, da bi na kraju ipak došla do novog breaka i pobjede.

Bio je ovo osmi međusobni meč ovih teniserki i šesta pobjeda Šarapove. Ruskinja je na svih pet turnira na kojima je igrala ove godina došla najmanje do polufinala, a u Stuttgartu će za ulazak u finale igrati protiv treće nositeljice, Njemice Angelique Kerber, koja je sa 6-3, 7-6(2) bila bolja od Jaroslave Švedove.

Druga nositeljica Na Li u četvrtfinalu je nadigrala Čehinju Petru Kvitovu sa 6-3, 7-5. Nekadašnja pobjednica Roland Garrosa sada ima tri slavlja u pet dvoboja protiv nekadašnje osvajačice Wimbledona. Kineskinja će u polufinalu igrati protiv američke kvalifikantice Bethanie Mattek-Sands koja je sa 6-4, 6-2 bila bolja od Sabine Lisicki. 

WTA Stuttgart, četvrtfinale:

Šarapova (1) - Ivanović 7-5, 4-6, 6-4 Kerber (3) - Švedova 6-3, 7-6(2) Mattek-Sands - Lisicki 6-4, 6-2 Na Li (2) - Kvitova (5) 6-3, 7-5