Tenis
0

WTA Rim: Kuznjecova bolja od Jankovićeve

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ruskinja Svjetlana Kuznjecova pobijedila je najbolju srpsku teniserku Jelenu Janković 6-1, 7-6(3) u četvrtfinalu velikog WTA turnira u Rimu na zemljanoj podlozi, na kojem je Janković u zadnje dvije godine bila pobjednica.

Janković je u finalu Rima prije dvije godine pobijedila baš Kuznjecovu, koja je ovom prilikom zaustavila pobjednički niz srpske teniserke u ''vječnom gradu'' na brojci od 12 pobjeda. Kuznjecova je sada povela s 5-4 protiv Janković u međusobnim susretima.

U prvom setu je Janković osvojila samo 15 poena, dvostruko manje od Ruskinje, koja je mogla i lakše do pobejde, jer je u drugom setu vodila s 5-3. Nije iskoristila servis za meč u 10. gemu, ali je opet odlično odigrala tie-break.

Kuznjecova je tako ostvarila osmu uzastopnu pojedinačnu pobjedu na WTA Touru. Prošle sedmice bila je pobjednica WTA turnira u Stuttgartu, također na zemljanoj podlozi. Odličnu formu zadržala je i u Foro Italicu.

U polufinalu će Kuznjecova igrati protiv pobjednice meča između Bjeloruskinje Viktorije Azarenke i Estonke Kaije Kanepi. U gornjem dijelu žrijeba su četvrtfinalistice prva teniserka svijeta, Ruskinja Dinara Safina, i Španjolka Maria Jose Martinez Sanchez, odnosno Amerikanka Venus Williams i Poljakinja Agnieszka Radwanska.

WTA Rim, četvrtfinale:

Kuznjecova (7) – Janković (3) 6-1, 7-6(3)