Tenis
0

WTA New Haven: Wozniacki i Na Li u polufinalu

Totalsport
Najbolja teniserka svijeta Dankinja Caroline Wozniacki nastavila je svoj niz pobjeda na WTA turniru u New Havenu kojeg je osvajala posljednje tri godine.

U četvrtfinalu je Wozniacki savladala Amerikanku Christinu McHale sa 7-5, 6-3 i tako ostvarila svoju 15. uzastopnu pobjedu u New Havenu. Sljedeća protivnica bit će joj Talijanka Francesca Schiavone koja je u polufinale prošla bez borbe nakon što joj je Španjolka Anabel Medina Garrigues predala četvrtfinalni meč bez borbe zbog povrede koljena.

Wozniacki će u New Havenu pokušati postati tek četvrta teniserka u Open eri kojoj je uspjelo osvojiti isti turnir četiri godine zaredom. Posljednja kojoj je to uspjelo, upravo na ovom turniru između 1999. i 2002. godine, bila je Venus Williams.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Kineskinja Na Li i češka kvalifikantica Petra Četkovska. Li je sa 6-4, 3-6, 6-2 bila bolja od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, dok je Četkovska iznenadila četvrtu nositeljicu Francuskinju Marion Bartoli i na kraju slavila sa 7-5, 7-5.

WTA New Haven, četvrtfinale:

Wozniacki (1) – McHale 7-5, 6-3 Četkovska – Bartoli (4) 7-5, 7-5 Li (2) – Pavljučenkova (8) 6-4, 3-6, 6-2 Schiavone (3) – Medina Garrigues, predaja Medine Garrigues bez borbe