Tenis
0

WTA New Haven: Wozniacki i Četkovska u finalu

Totalsport
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki
Najbolja teniserka svijeta Dankinja Caroline Wozniacki i češka kvalifikantica Petra Četkovska igrat će u finalu WTA turnira u New Havenu.

Četkovska, trenutno 40. na WTA ljestvici, prva je izborila završnicu 6-2, 5-7, 7-6(9) polufinalnom pobjedom nad Kineskinjom Na Li, drugom nositeljicom i aktualnom pobjednicom Roland Garrosa.

Nastvila je tako Četkovska svoju sedmicu iz snova u kojem je ranije pobijedila četvrtu i petu nositeljicu Marion Bartoli i Agnieszku Radwansku. Protiv Li je Četkovska iskoristila tek petu meč-loptu, a ujedno je i spasila jednu meč-loptu svoje suparnice i tako izborila svoj prvi finale na WTA razini u karijeri

Wozniacki, trostruka braniteljica naslova u New Havenu, savladala je Talijansku Francescu Schiavone 7-6(2), 6-3 i tako popravila svoj omjer na turniru na 16-0.

"Ovaj teren stvarno mi dobro odgovara, kao i loptice i atmosfera. Organizatori rade sjajan posao da se osjećam kao doma. Također, samopouzdanju pomaže činjenica da sam osvojila ovdje naslov već nekoliko puta", komentirala je Wozniacki koja će u finalu loviti svoj šesti ovosezonski i 18. naslov ukupno u karijeri.

Wozniacki i Četkovska dosad nisu nikad međusobno igrale.

WTA New Haven, polufinale:

Wozniacki (1) – Schiavone (3) 7-6(2), 6-3

Četkovska – Li (2) 6-2, 5-7, 7-6(9)