Tenis
0

WTA Miami: Šarapova prva finalistica

Totalsport
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Ruskinja Marija Šarapova prva je finalistica WTA turnira u floridskom gradu Miamiju. U dvoboju dviju ljepotica ženskog tenisa Šarapova je sa 4-6, 6-2, 6-4 nadigrala Dankinju Caroline Wozniacki.

Ruskinja je po četvrti put u 6. međusobnom susretu bila bolja od Wozniacki i to nakon dva i pol sata odličnog tenisa. Početak meča, kada je Šarapova povela s 4-1 uz dvostruki break, dao je naslutiti da bi to mogla biti jednosmjerna ulica. No, Wozniacki s pet uzastopnih gemova i tri oduzeta servisa Šarapovoj osvaja prvi set i na iznenađenje svih prisutnih vodi s 1-0.

Međutim, taj niz od pet izgubljenih gemova nije pokolebao Ruskinju koja novom serijom odlazi vrlo brzo na 4-0, ali ovog puta uspijeva tu prednost i zadržati do kraja seta.

U prva četiri gema odlučujućeg seta svaka je teniserka držala svoj početni udarac, a onda je ona konkretnija, Šarapova, napravila prvi break za 3-2. Nakon zadržavanja svog servisa uslijedio je još jedan oduzeti servis Dankinji i činilo se da je tu konačno kraj. Wozniacki s dva uzastopna gema dolazi do 5-4 i prijeti na drugom servisu Šarapove za meč.

Ruskinja je ipak ostala mirna i s nekoliko odličnih servis volej/smeš kombinacija zadržala svoj servis za 6-4.

Šarapova će u finalu igrati protiv bolje iz susreta Marion Bartoli i Agnieszke Radwanske koji je na rasporedu u noći s četvrtka na petak.

WTA Miami, polufinale:

Šarapova (2) - Wozniacki (4) 4-6, 6-2, 6-4 Bartoli (7) - Radwanska (5) (kasnije)