Tenis
0

WTA Hertogenbosch: Petrova do prvog naslova na travi

Totalsport
Nadja Petrova
Nadja Petrova
Ruskinja Nadja Petrova pobjednica je teniskog WTA turnira u holandskom Hertogenboschu, koji se ove sedmice igrao na travnatoj podlozi. U finalu je bivša treća igračica svijeta bila bolja od Urszule Radwanske sa 6-4, 6-3.

Petrova (30) je nakon 83 minute igre u prvom međusobnom susretu protiv mlađe sestre Radwanske stigla do svog 11. WTA naslova u karijeri i prvog nakon jula prošle godine kada je osvojila turnir u Washingtonu na tvrdoj podlozi.

Radwanska (21), koja je do finala stigla iz kvalifikacija, u svom je prvom WTA finalu povela na samom startu s 2-0 u gemovima, ali je ubrzo Petrova preuzela stvari u svoje ruke, te prepustila do kraja seta još samo dva gema devet godina mlađoj suparnici.

Svoj prvi naslov na travi Petrova je potvrdila također vrlo uvjerljivom igrom u drugome setu, u kojem je iskoristila dvije od pet break-lopti. Poljakinja je iskoristila jednu jedinu, ali protiv gromovitih winnera Ruskinje nije mogla ništa.

Sjajna je to uvertira objema teniserkama uoči trećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledona, koji se igra iduće dvije sedmice.

WTA Hertogenbosch, finale:

Petrova (8) - Radwanska 6-4, 6-3