Okršaj u finalu
0

WTA Eastbourne: Kvitova i Bartoli za naslov

Totalsport
Marion Bartoli
Marion Bartoli
Nakon što je kiša padala u petak cijeli dan na WTA turniru u Eastbourneu, polufinalni okršaji odigrani su u subotu. Finale su izborile Čehinja Petra Kvitova i Francuskinja Marion Bartoli.

Na središnjem terenu je Marion Bartoli deklasirala Australku Samanthu Stosur 6-3, 6-1. Stosur u vjetrovitim uvjetima nikako nije mogla pronaći svoj ritam, pogotovo na servisu, što je Bartoli znalački iskoristila.

Slovakinja Daniela Hantuchova, koja je prije sedam godina igrala finale u Eastbourneu, predala je zbog ozljede trbušnog mišića meč petoj nositeljici, ljevorukoj Čehinji Petri Kvitovoj pri rezultatu 7-6(9), 4-2 za Kvitovu. Hantuhcova u prvom setu nije iskoristila break prednosti, vodila je 3-0, kao niti jednu set-loptu kod vodstva 6-5 u tie-breaku.

Kvitova je trenutno osma, a Bartoli deveta igračica svijeta. U jedinom prethodnom meču koji su odigrale, prije tri godine u Linzu na tvrdoj podlozi, slavila je Francuskinja u tri seta.

Nije zgorega podsjetiti da je Marion Bartoli na travi, na kojoj se, dakako, igra u Eastbourneu, odigrala finale Wimbledona prije četiri godine, dok je Kvitova lani stigla do polufinala Wimbledona.

Kvitova je ove sezone osvojila već tri od ukupno četiri naslova u karijeri. Bartoli je pet puta slavila naslove na WTA Touru, ali zadnja dva prije dvije godine.

  WTA Eastbourne, polufinale:

Bartoli (6) – Stosur (7) 6-3, 6-1

Kvitova (5) – Hantuchova 7-6(9), 4-2, predaja Hantuchove

Vezani članci