Tenis
0

WTA Eastbourne: Bartoli pobijedila Kvitovu u finalu

Totalsport
Francuskinja Marion Bartoli, deveta teniserka svijeta, osvojila je naslov pobjednice na jakom WTA turniru u Eastbourneu.

U finalu je Bartoli pobijedila osmu igračicu svijeta, 21-godišnju Čehinju Petru Kvitovu 6-1, 4-6, 7-5. Obje su igračice u subotu odigrale i svoje polufinalne dvoboje.

Podsjećamo, Marion Bartoli je deklasirala Australku Samanthu Stosur 6-3, 6-1, dok je Slovakinja Daniela Hantuchova, koja je prije sedam godina igrala finale u Eastbourneu, predala zbog povrede trbušnog mišića meč ljevorukoj Petri Kvitovoj pri rezultatu 7-6(9), 4-2 za Kvitovu.

Bartoli je zasluženo osvojila naslov, igrala je najbolji tenis u Eastbourneu u jakoj konkurenciji. Kvitovu je pobijedila drugi put u karijeri u drugom meču, kao i prije tri godine u Linzu, na tvrdoj podlozi.

U finalu je Bartoli ispustila prvi servis za pobjedu, pri vodstvu 5-4 u trećem setu. No, nakon što je još jednom oduzela servis Kvitovoj, drugi put je bila sigurna.

Bartoli je u 14. WTA finalu karijere stigla do šestog naslova, te prvog nakon 2009. godine, kada je osvojila dva naslova.

Kvitovoj je ovo bio šesti finale karijere. Ostala je na četiri osvojena naslova, od kojih tri ove godine, u Brisbaneu, Parizu i Madridu.

Podsjećamo, Bartoli je 2007. godine igrala u finalu Wimbledona, a Kvitova lani u polufinalu.   WTA Eastbourne, finale:

Bartoli (6) - Kvitova (5) 6-1, 4-6, 7-5

Vezani članci