Tenis
0

WTA Doha: Halep furiozno do sedme titule u karijeri

Totalsport
Rumunska teniserka Simona Halep pobjednica je jakog WTA turnira u Dohi. U finalu je nakon svega 66 minuta savladala Njemicu Angelique Kerber sa 6-2, 6-3.

Halep je nastavila sjajan niz ishoda u finalnim susretima na WTA Touru, koji je započela u prošoj sezoni. Podsjetimo, Rumunka je odigrala šest finala, na tri različite podloge, i slavila je u svima. Njemica Kerber nije bila ni blizu prekida te serije, jer je Halep od prvog poena preuzela inicijativu i držala je do samog kraja susreta.

Kerber (26) nije uspjela nijednom oduzeti početni udarac 22-godišnjoj Rumunki, iako je imala četiri prilike. Halep je pak breaknula svoju suparnicu po dva puta u oba seta (3-7).

Halep je do naslova došla nakon što je po prvi put u karijeri na istom turniru pobijedila tri Top 10 igračice. Slavila je redom protiv Sare Errani, Agnieszke Radwanske i Angelique Kerber, od kojih je kombinirano izgubila svega 14 gemova. Da stvar bude nevjerovatnija, Rumunka je u Dohu stigla s povredom Ahilove tetive, no svejedno je stigla do sedmog naslova u karijeri.

WTA Doha, finale:

Halep (7) – Kerber (6) 6-2, 6-3