Sjajna forma Kineskinje
0

WTA Cincinnati: Na Li do prvog naslova u godini

Totalsport
Na Li (Foto: AFP)
Na Li (Foto: AFP)
Čudesnu formu na tvrdim terenima Sjeverne Amerike nastavlja kineska teniserka Na Li. U finalnom meču WTA turnira Premier-kategorije u Cincinnatiju pobijedila je Njemicu Angelique Kerber 1-6, 6-3, 6-1.

Imala je 24-godišnjakinja iz Kiela u drugom setu rezultat 3-3. Od sljedećih deset gemova izgubila je devet.

Kineskinja je ipak sve vrijeme dokazivala da je daleko bolja igračica i sve je u ovom meču ovisilo o njoj. Kada su njeni udarci počeli ulaziti, uporna Njemica, kojoj je ovo bio tek drugi poraz od 20 mečeva u trima setovima koje je igrala ove sezone, nije imala nikakve šanse.

Iskoristila je Li nakon sata i 40 minuta igre svoju prvu meč-loptu. Da je do pobjede došla zasluženo, govori statistika: odnos winnera bio je 33-11 u njenu korist, griješila je daleko više (37-22), ali je i češće dolazila do break-prilika (6 iskorištenih od 21) od protivnice (4-5).

Za Li, pobjednicu Roland Garrosa iz prošle godine, ovo je bio prvi osvojeni turnir u 2012 godini. Gubila je u trima ovogodišnjim finalima turnira iste, Premier-kategorije: u Sydneyju, Rimu i Montrealu.

S obzirom na činjenicu da je prošle sedmice igrala finale u Montrealu, US Open čeka s devet pobjeda iz deset mečeva u Sjevernoj Americi.

WTA Cincinnati, finale:

Li (9) – Kerber (5) 1-6, 6-3, 6-1