Tenis
0

Wta Cincinnati: Janković i Safina za naslov

Totalsport
U finalu WTA turnira u Cincinnatiju koji se igra za nagradni fond od dva miliona dolara igrat će prva i peta nositeljica Ruskinja Dinara Safina i Srpkinja Jelena Janković.

I dok je Safina u polufinalu imala lagan posao i pobijedila Talijanku Flaviju Pennettu 6-2, 6-0 nakon samo 56 minuta igre, Janković je do finala došla nakon iscrpljujuća dva sata i 46 minuta igre 7-6(2), 0-6, 7-6(6). U dramatičnom meču punom preokreta Janković je propustila iskoristiti tri meč lopte kod vodstva 5-4 i 40-0 u trećem setu, da bi kasnije Dementijeva u tie breaku istog seta propustila vodstvo 6-2, to jest četiri meč lopte.

  • Zaista ne znam kako sam to uspjela izvući. Bilo je toliko uspona i padova tokom meča. Kod 5-4 sam pomislila evo pobjede, a tada je odjednom ona imala break lopte. Kod zaostatka 6-2 u tie breaku osjetila sam da mogu pobijediti i rekla sam sama sebi na moram igrati od poena do poena. Već neko vrijeme nisam igrala u finalu nekog velikog turnira i dobar je osjećaj vratiti se – rekla je Janković, koja se tako plasirala u svoj drugi ovosezonski finale (osvojila je zemljani turnir u Marbelli u aprilu) i 21. ukupno u karijeri.

Svoj 11. naslov Janković će tražiti protiv najbolje teniserke svijeta, Safine, s kojom je dosad igrala pet puta i slavila u dva navrata. Na tvrdoj su podlozi dosad igrale dva puta i oba je puta bila uspješnija Safina, prošle godine u Los Angelesu i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

WTA Cincinnati, polufinale:

Janković (5) – Dementijeva (4) 7-6(2), 0-6, 7-6(6)

Safina (1) – Pennetta (14) 6-2, 6-0