11 puta osvajale Wimbledon
0

Wozniacki: Niko ne želi da igra protiv sestara Williams

Sarajevo-x.com
Serena i Venus Williams
Serena i Venus Williams
Trenutno najbolja teniserka svijeta Caroline Wozniacki priznala je da sve vrhunske igračice na Wimbledonu žele da izbjegnu mečeve protiv sestara Williams, Serene i Venus.

Prvi put ove godine obje sestre Williams se takmiče na ovom grand slamu i imaju cilj da nastave dominaciju na travnatom terenu.

Serena (29) je bila odsutna zbog povrede, a prije 12 mjeseci osvojila je titulu na Wimbledonu. Četverostruka šampionka konačno se vratila na Eastbourne ove sedmice i pobijedila u jednom susretu, prije poraza od Vere Zvonarjeve.

Venus (31) također se vratila tenisu nakon povrede, zbog koje je morala okončati svoj nastup na Australian Openu u meču protiv Andree Petković u januaru ove godine.

Uprkos tome, sestre imaju zavidan rekord na Wimbledonu, osvojile su devet naslova i jasno je da ih niko ne želi vidjeti preko puta sebe na terenu.

"Očigledno je da niko ne želi da igra protiv njih. Imaju iskustva i igraju jako dobro, posebno na travi", kaže Wozniacki. "Negdje sam pročitala da su u posljednjih 11 godina osvojile devet titula. To jasno govori koliko su sjajne."

Ipak, Caroline je dodala da ona uživa u mečevima protiv Serene i Venus i da i mimo terena imaju sjajan odnos, te je nakon što je Serena imala operaciju odletjela u Kaliforniju da je posjeti.

Još jedna bivša osvajačica pehara u Wimbledonu, Maria Sharapova, odala je počast sestrama. Ruskinja je za AFP izjavila da je divno što su se sestre Williams vratile nakon toliko dugo vremena.

"To su mečevi koje ljudi žele gledati jer očekuju vrhunski tenis", izjavila je Sharapova i dodala da se svi ipak moraju dokazivati tokom cijele godine.