Tenis
0

Wozniacki imitirala Nadalov grč pa se izvinila

Totalsport
Prva teniserka svjetskog poretka, Dankinja Caroline Wozniacki, na konferenciji za novinare na US Openu je imitirala Rafaela Nadala i njegov vrlo bolan grč koji ga je uhvatio baš dok je davao izjavu pred sedmom silom.

Podsjećamo, drugi svjetski teniser Rafael Nadal srušio se na konferenciji za novinare nakon pobjede protiv Davida Nalbandiana u 3. kolu US Opena. Nadal je relativno lagano svladao Argentinca sa 7-6(5), 6-1, 7-5, ali meč je odigran po velikoj sparini koja je iscrpila obojicu tenisera. Španca je, uz to, na "presici" uhvatio vrlo bolan grč u nozi što je pridonijelo njegovom kolapsu pred predstavnicima sedme sile.

Osvajač deset Grand Slam naslova osvrtao se na dvoboj protiv Nalbandiana da bi u jednom trenutku prekrio lice rukama. Počeo je duboko disati, a nekoliko trenutaka kasnije je sa stolice skliznuo na pod. Ta je epizoda snimljena, te je na internetu postala veliki hit.

Wozniacki je od toga odlučila napraviti skeč, pa je nakon vlastite pobjede na Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom u maratonskom meču u tri seta, u istoj konferencijskoj sobi za novinare imitirala Nadalove muke s grčem.

No, nekima se, zasigurno, njezina predstava nije dopala. Dankinja je u poruci objavljenoj na Twitteru sugerisala kako joj nije bila namjera rugati se Nadalu.

''Malo sam se zabavila na konferenciji za novinare. Nadam se da to niko nije pogrešno shvatio. Osjećam najveće moguće poštovanje i divljenje prema Rafi'', napisala je Wozniacki.