Tenis
108

World Tour Finals: Đoković nakon velike borbe savladao Raonića

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Novak Đoković je zabilježio drugu pobjedu u grupi B na World Tour Finalsu u Londonu savladavši Miloša Raonića rezultatom 2:0 u setovima nakon velike borbe.

U prvom setu na završnom Masters turniru sezone vidjeli smo samo tri break lopte, od kojih su dvije bile za Raonića, no nijedan teniser nije uspio da oduzme servis protivniku i otišlo se u tie-break.

U 13. gemu prvog seta vidjeli smo čak sedam mini-breakova, a više sreće imao je Đoković koji je Raonićevom duplom greškom dobio set rezultatom 7:6(6).

Đoković je odmah u prvom gemu drugog seta došao do breaka i činilo se da je prelomio meč, no već u četvrtom gemu Raonić uzvraća istom mjerom. Đoković već u narednom gemu ponovo pravi break, ali kada je u osmom gemu servirao, ponovo mu je koncentracija popustila i Kanađanin je ponovo uzvratio breakom i vratio se u meč.

Pri rezultatu 6:5 Raonić je imao break priliku i set poen na Đokovićev servis, no nije je iskoristio i drugi set je također bio riješen u tie-breaku.

Raonić je prvi stigao do vodstva u tie-breaku i poveo sa 2:0 nakon mini-breaka, no istom mjerom je uzvratio Novak i došao do izjednačenja (2:2). Ponovo je u sedmom poenu Raonić došao do mini-breaka, ali odmah u osmom Đoković uzvraća istom mjerom.

Odlučujući mini-break se desio u 12. poenu kada Đoković dolazi do poena i osvajanja drugog seta, a samim tim i meča, rezultatom 7:6(5).

Ranije danas Dominic Thiem je pobijedio Gaela Monfilsa rezultatom 2:1 u setovima.

Ovom pobjedom Đoković je obezbijedio polufinale, a drugog polufinalistu iz ove grupe dobit ćemo nakon međusobnog meča Thiema i Raonića.

Grupa B:

  1. Đoković 2-0 4:1
  2. Thiem 1-1 3:3
  3. Raonić 1-1 2:2
  4. Monfils 0-2 1:4