Savladao Kohlschreibera
1

Wimbledon: Tsonga izborio polufinale

Totalsport
Jo-Wilfried Tsonga (Foto: Arhiv/AFP)
Jo-Wilfried Tsonga (Foto: Arhiv/AFP)
Francuz Jo-Wilfried Tsonga treći je polufinalist trećeg Grand Slam turnira sezone (Wimbledon) nakon što je sa 7-6(5), 4-6, 7-6(3), 6-2 bio bolji od Nijemca Philippa Kohlschreibera.

Mogao je ovaj susret završiti i drugačije da se Nijemac nije uplašio prilike da po prvi puta u svojoj karijeri zaigrao u polufinalu nekog Grand Slam turnira. Prvi je set, u kojem je bila samo jedna prilika za oduzimanje servisa (Tsonga), otišao u prvi od dva tie-breaka koji je Nijemac odigrao katastrofalno. Naime, napravio je niz neprisiljenih pogrešaka koje su dovele Tsongu u situaciju da ima čak pet set-lopti (6-1). Francuz je iskoristio tek petu za osvajanje prve dionice.

U drugom je setu Kohlschreiber zaigrao puno opuštenije i odmah oduzeo servis Francuzu, te imao priliku povesti s 4-0 i 5-1, ali je u oba slučaja Tsonga sjajnim servisima spasio break-lopte.

Propuštene prilike došle su na naplatu kod rezultata 4-2, kada je Tsonga iskoristio drugu break-loptu za vraćanje iz "minusa". Nijemac je nakon toga držao servis za 5-4 i onda napravio ključan break za osvajanje drugog seta 6-4.

U trećem setu, kao ni u prvom, nije bilo oduzetih servisa, pa je pobjednik istog morao ponovno biti odlučen u 13. igri. I ponovno je kao i u prvom setu Kohlschreiber napravio dvije nepotrebne pogreške kojima je pogurao Francuza prema polufinalu.

Nakon izgubljenom trećeg seta, igra Nijemca se u potpunosti raspala i bilo je samo pitanje koliko će gemova uhvatiti u četvrtom setu. Na jedvite jade je uspio osvojiti dva gema, a pritom oduzeti samo jedan poen Tsongi na servisu.

Francuz će tražiti svoje drugo finale na Grand Slam turnirima protiv boljeg iz susreta između Andyja Murraya i Davida Ferrera. Taj je susret prekinula kiša kod rezultata 2-1 u setovima za Škota i 5-5 u 4. setu. Prema prvim informacijama susret će uskoro biti nastavljen.

 Wimbledon, četvrtfinale, teniseri:

Tsonga (5) - Kohlschreiber (27) 7-6(5), 4-6, 7-6(3), 6-2