Tenis
0

Wimbledon: Safina protiv Venus Williams za finale

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ruskinja Dinara Safina izborila je polufinale Wimbledona, te joj za plasman u finale predstoji meč protiv Amerikanke Venus Williams, peterostruke osvajačice prestižnog londonskog Grand Slam turnira.

Vodeća teniserka svijeta i prva nositeljica u All England Clubu nadoknadila je bolji ulazak u meč svoje protivnice i okrenuvši 0-1 u setovima, nakon konačnih 6-7(5), 6-4, 6-1 iz turnira ispratila Nijemicu Sabine Lisicki.

Slab početni udarac (bez asova, s čak 15 dvostrukih servis pogrešaka), ali s 73 posto poena osvojenih nakon prvog servisa, koštao je štićenicu hrvatskog teniskog stručnjaka Željka Krajana gubitka prvoga seta. Nervoza nakon što je 3-6 oduzimanjem dva servisa svoje suparnice smanjila na 5-6 uz svoj početni udarac u tie-breaku, ispoljila se iz ruske teniserke razbijanjem reketa nakon dvostruke servis pogreške, ali je izbacivanje frustracija u kombinaciji s iskustvom pomoglo je Safini da ne ponovi blijedo izdanje iz prvoga seta.

Sigurnijom igrom u središnjoj dionici i furioznim nastupom u trećemu setu Safina je iskoristivši prvu meč loptu okončala meč nakon dva sata i 28 minuta igre. Predstoji joj sada ogled protiv starije sestre Venus, treće igračice svijeta i teniserke koja je u Wimbledonu otišla do kraja 2000., 2001., 2005., 2007. i 2008. godine.

U dosadašnja tri međusobna ogleda (nijedan na travi) uspješnija je u dva navrata bila Amerikanka, no posljednji ogled, odigran u Rimu ove godine, pripao je ruskoj igračici.

Dodajmo da je Jelena Dementijeva s lakih dva puta po 6-2 protiv Francesce Schiavone izborila polufinale u kojem čeka bolju iz ogleda Serene Williams i Viktorije Azarenke.

Wimbledon, teniserke, četvrtfinale:

V. Williams (3) - A. Radwanska (11) 6-1, 6-2

Safina (1) - Lisicki 6-7(5), 6-4, 6-1

Dementijeva (4) - Schiavone 6-2, 6-2

S. Williams (2) - Azarenka (8) (kasnije)