Novak Đoković
0

"Wimbledon mi je najvažniji turnir ove godine"

Totalsport
Novak Đoković (Foto: AP)
Novak Đoković (Foto: AP)
Srpski teniser Novak Đoković, treći teniser svijeta i pobjednik prvog Grand Slam turnira u godini, Australian Opena, izjavio je da posebni fokus baca na Wimbledon.

Đoković iz All England Cluba pamti dva polufinala kao najbolje rezultate u karijeri, a i prošle je godine došao do četiri najbolja kada je izgubio od Čeha Tomaša Berdycha.

Nikada se u potpunosti Đoković nije dokazao na travi kao podlozi, no možda je baš zbog toga ponudio sljedeću izjavu:

"Wimbledon mi je najvažniji turnir ove godine. Definitivno se želim potvrditi i kao odličan igrač na travnatoj podlozi, a bolje promocije od Wimbledona definitivno ne mogu dobiti. Znam da i tamo mogu i moram biti bolji, te je stoga posebna koncetracija bačena u mom timu na taj turnir."

Đoković će kao pripremu za Wimbledon nastupiti na turniru u Queensu. Potvrda nastupa s njegove strane je stigla ove sedmice.

"Queens je poseban turnir, s atmosferom kakva je rijetka na turnirima. Pamtim od tamo i finalni meč 2008. godine protiv Nadala. Bio je to dugačak meč, neizvjestan (op.a. 7-6, 7-5 za Nadala), te bi bilo lijepo ponoviti takvo što ili otići korak naprijed ove godine", rekao je Đoković.