Tenis
0

Wimbledon: Federer i Šarapova glatko u treće kolo

Totalsport
Maria Šarapova (Foto: EPA)
Maria Šarapova (Foto: EPA)
Švicarski teniser Roger Federer izborio je 3. kolo trećeg Grand Slam turnira sezone Wimbledona, nakon uvjerljive pobjede nad Luksemburžaninom Gillesom Müllerom.

Nakon malo više od sat i pol vremena Federer je s lakoćom izborio treće kolo Wimbledona pobjedom 6-3, 7-5, 6-3 protiv Müllera. Švicarac nije bio suočen s nijednom break-loptom u cijelom susretu, dok je sam realizirao četiri od šest prilika.

Federer je bio izrazito raspoložen na svom početnom udarcu, te je u stilu Johna Isnera ili Ive Karlovića ispalio čak 25 aseva. Dobio je 48 od 53 poena nakon ubačenog prvog servisa, dok je na drugom uzeo 12 od 16 poena.

U trećem će kolu Federer igrati s pobjednikom susreta između Španca Marcela Granollersa i Santiaga Giralda, koji su svoj meč prekinuli pri rezultatu 2-2 u setovima zbog kiše.

Drugi najbolji Švicarac Stanislas Wawrinka također je izborio 3. kolo nakon pobjede nad Tajvancem Yen-Hsun Luom 7-6(6), 6-3, 3-6, 7-5. Njegov idući suparnik bit će Uzbekistanac Denis Istomin, dok je s 3-0 u setovima bio bolji od Juliana Reistera.

Kod žena su međusobni dvoboj izborile Andrea Petkovic i Eugenie Bouchard. Njemica Petkovic je trebala tri seta da savlada Rumunjku Irininu Cameliju Begu, dok je Kanađanka s glatkih 2-0 bila bolja od Španjolke Silvije Soler-Espinose.

Pobjednica Roland Garrosa Marija Šarapova s lakoćom je preskočila i drugu prepreku na turniru Timeu Bacsinszky rezultatom 6-2, 6-1, te joj sad slijedi meč protiv Amerikanke Alison Riske.

Spomenimo još da je prošlogodišnja finalistkinja Sabine Lisicki sa 6-3, 7-5 bila bolja od Čehinje Karoline Pliškove, te je osigurala dvoboj protiv Ane Ivanović.