Tenis
1

Wimbledon: Federer i Nadal se mogu sresti već u četvrtfinalu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U petak je održan žrijeb trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone, Wimbledona, koji je u konkurenciji tenisera bio nemilosrdan za Rogera Federera i Rafaela Nadala.

Naime, najuspješnija dvojica tenisera u posljednjih 10-ak godina trebali bi se sresti već u četvrtfinalu travnatog Grand Slam turnira, što bi bio njihov prvi okršaj u tako ranoj fazi turnira iz ove kategorije. Zanimljivo, iako uglavnom igraju u polufinalima i finalima, Federer i Nadal su ove sezone već odigrali jedan četvrtfinalni susret. Bilo je to u Indian Wellsu gdje je Španac slavio s glatkih 6-4, 6-2.

Ukoliko dođe do tog meča, pobjednik istoga trebao bi u polufinalu igrati protiv domaćeg predstavnika Andyja Murrayja, koji je prošle sezone poražen u finalu upravo od švicarskog genijalca.

Spomenimo da će prvi igrač svijeta Novak Đoković otvoriti Wimbledon mečem protiv Nijemca Floriana Mayera, Andy Murray će igrati protiv drugog Nijemca Benjamina Beckera, Federer će započeti odbranu naslova protiv Rumunja Victora Hanescua, dok će Nadal krenuti protiv Belgijanca Stevea Darcisa.

Podsjetimo, Nadal je upravo na Wimbledonu odigrao svoj posljednji meč prije sedmomjesečne pauze zbog povrede koljena.