Tenis
11

Wimbledon: Đoković na Tsongu u osmini finala, ispala Li Na!

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Pobjedom protiv Francuza Gillesa Simona 6-4, 6-2, 6-4 u 3. kolu Wimbledona, Srbin Novak Đoković, prvi nositelj turnira, plasirao se u osminu finala. Tamo ga čega Francuz Jo-Wilfried Tsong

Na trenutke je Simon predstavljao prijetnju Đokoviću, čak mu je i triput oduzeo servis, ali je sedam puta izgubio vlastiti. U trećem setu je Đoković pao i povrijedio lijevo rame, zbog čega je uzeo i medicinski time-out.

"Nadam se da nije ništa ozbiljno i da nema velike štete. Nekoliko gemova nakon tog pada sam mogao igrati", rekao je Đoković.

Jo-Wilfried Tsonga je pobijedio Jimmyja Wanga iz Tajvana 6-2, 6-2, 7-5. Francuz je pet puta oduzeo servis suparniku, te je spasio sve četiri break-lopte s kojima je bio suočen. Imao je 53 izravna poena.

Đoković ima 12-5 u međusobnim susretima protiv Tsonge kojeg je svladao u zadnjih 10 njihovih mečeva, te ga je pobijedio u oba dosadašnja meča na travi, 2011. godine u polufinalu Wimbledona, kada je osvojio jedini naslov na tom turniru, te godinu nakon toga u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Londonu, koji se također igrao u All England Clubu.

Čehinja Barbora Zahlavova-Strycova, 43. teniserka svijeta, priredila je veliko iznenađenje u 3. kolu ženskog turnira, pobjedom nad aktualnom pobjednicom Australian Opena i drugom nositeljicom, Kineskinjom Li Na 7-6(5), 7-6(5).

Posebno je bilo dramatično u završnici drugog seta. Čehinja je u tie-breaku drugog seta izborila meč-loptu. Jedan udarac kineske igračice je linijska sutkinja dosudila kao aut. Zahlavova-Strycova je počela već slaviti pobjedu, obje igračice su krenule prema mreži na rukovanje, ali je Li Na za svaki slučaj zatražila provjeru tehnologijom ''oka sokolovog''. Pokazalo se da je lopta držala crtu, pa se poen morao ponoviti. Na sreću Čehinje, Li na je napravila dvostruku pogrešku…

"Nisam čula da je zatražila provjeru i već sam počela slaviti pobjedu, bila sam tako sretna, a onda se poen morao ponoviti. Srećom, napravila je nakon toga dvostruku pogrešku. Ključ pobjede? Morate vjerovati u sebe. Ja jesam. Da, ovo je najveća pobjeda moje karijere", komentirala je Zahlavova-Strycova, koja je Li Na pobijedila prvi put u trećem pokušaju. I prethodna dva meča su odigrale na Grand Slam turnirima, ali tada je uspješnija bila Kineskinja…

 

Wimbledon, 3. kolo:

Teniseri:

Đoković (1) – Simon 6-4, 6-2, 6-4 Tsonga (14) – Wang 6-2, 6-2, 7-5

Teniserke:

Makarova (22) – Garcia 7-5, 6-3 Peng – Davis 0-6, 6-3, 6-3 Wozniacki (16) – Konjuh 6-3, 6-0 Zahlavova-Strycova – Li (2) 7-6(5), 7-6(5)