Nakon pobjede Andyja Murrayja
25

Wimbledon: Cijena ulaznice za muško finale 19.000 eura

Totalsport
Već mjesecima je ulaznica za finalnu utrku na 100 metara na Olimpijskim igrama najtraženija ulaznica za neki sportski događaj u Londonu. Ipak, Roger Federer i Andy Murray su zasjenili Usaina Bolta i Yohana Blakea na 48 sata.

Onoga trenutka kada je Andy Murray izborio svoje prvo finale u Wimbledonu, krenula je u Londonu prava potraga za ulaznicama za centralni teren All England Cluba za nedjeljno finale.

Gledatelji su, zapravo, dobili najspektakularniji finale. Švicarac Roger Federer, najomiljeniji svjetski teniser praktički na svim turnirima, pa tako i u Wimbledonu, borit će se u nedjelju za svoj sedmi naslov. Ipak, što je još važnije za ovu priču, Andy Murray je postao prvi Britanac nakon 1938. godine i Bunnyja Austina koji se plasirao u finale Wimbledona. Osvoji li naslov, postat će prvi Britanac s titulom nakon Freda Perryja iz 1936. godine.

Na jednoj britanskoj stranici za prodaju ulaznica za razne događaje, ne samo sportske, najviša cijena jedne ulaznice dosegla 19.000 eura. No, nakon što je Murray izborio finale, cijena za taj dragocjeni komad papirića neprestano raste, pa bi u nedjelju mogla koštati i više od 25.000 eura.