Tenis
0

Wimbledon: Azarenka prvi put u polufinalu Grand Slama

Totalsport
Bjeloruska teniserka Viktorija Azarenka posljednja je polufinalistica ovogodišnjeg Wimbledona. U četvrtfinalu je sa 6-3, 6-1 pobijedila Austrijanku Tamiru Paszek.

Peta igračica svijeta i četvrta nositeljica u All England Clubu nije imala posebno težak posao protiv najslabije rangirane teniserke u ovogodišnjem četvrtfinalu (80. mjesto na WTA-ovoj listi). Bjeloruskinja je dvaput oduzimala servis suparnici u prvom setu i tri puta u drugom za novu uvjerljivu pobjedu. U dosadašnjih je, naime, pet mečeva na turniru izgubila tek jedan set.

Pobjedom protiv Paszek, Azarenka je prvi put došla do polufinala na jednom Grand Slam turniru. Za plasman u finale će igrati protiv osme nositeljice, Čehinje Petre Kvitove, koja je ranije bila bolja od Bugarke Cvetane Pironkove.

Zanimljivo, Azarenka i Paszek su svoj dvoboj započele na terenu broj 1, ali ih je kiša nakon samo jednog odigranog gema "potjerala" u svlačionicu. Meč su nastavile i završile pod krovom centralnog terena.

Wimbledon, teniserke, četvrtfinale:

Šarapova (5) – Cibulkova (24) 6-1, 6-1 Lisicki – Bartoli (9) 6-4, 6-7(4), 6-1 Kvitova (8) – Pironkova (32) 6-4, 6-7(5), 6-2 Azarenka (4) – Paszek 6-3, 6-1