Wimbledon
0

Williams: Nisam vjerovala da ću pobijediti

Totalsport
- Ovo je bio jedan od tek nekoliko slučajeva u kojima nisam vjerovala da mogu pobijediti - priznala je američka tenisačica Serena Williams nakon što je u finalu Wimbledona svladala sestru Venus sa 7-6(3), 6-2...
  • Osjećaj je nevjerojatan, ali čini mi se kao da ne bih trebala držati ovaj trofej. On je namijenjen Venus, ona uvijek pobjeđuje ovdje - dodala je Serena.

Venus Williams je pet puta osvajala londonski Grand Slam turnir, a da je i u subotu podigla pobjednički pehar, postala bi prva teniserka nakon Steffi Graf kojoj je to uspjelo tri puta uzastopno na Wimbledonu.

  • Serena je igrala sjajno, posebno u tie-breaku. Svaki moj dobar udarac ona bi pretvorila u winner. Ja sam odigrala dobar tie-break, ali Serena je odigrala sjajan - rekla je Venus.

Serena sada vodi s 11-10 u pobjedama protiv starije sestre, ali gledajući samo finala Grand Slam turnira, Serenina je prednost znatno veća (6-2). Sada ukupno ima 11 Grand Slam naslova i samo je još jedan dijeli od velike Billie Jean King koja je na šestom mjestu na ljestvici svih vremena.

  • Billie Jean King je moj uzor i doći na njezinu razinu bi bilo nevjerojatno - istaknula je Serena koja je aktualna pobjednica US Opena, Australian Opena i Wimbledona.

To joj je, međutim, dovoljno tek za drugo mjesto na WTA listi, a na prvom će i dalje ostati Ruskinja Dinara Safina, koja u karijeri nije iskusila nijedan Grand Slam trijumf.

  • Ako držiš tri Grand Slam naslova, možda bi trebao biti broj 1. Ali na WTA Touru to očito nije moguće. Moj je cilj osvojiti još jedan Grand Slam turnir i ostati na drugom mjestu - cinično je kazala Serena, dodavši:

  • Uvijek bih radije bila broj 2 i držala tri Grand Slam titule, nego bila prva bez ijednog naslova.

Zanimljivo je da su od deset posljednjih izdanja Wimbledona sestre Williams osvojile čak osam, pet puta Venus, a tri Serena.

  • Trenutno smo usredotočene na osvajanje svega što j moguće. A kad jednog dana stanemo, možda ćemo pogledati unatrag i ostati zapanjene svime što smo napravile - poručila je Venus.