Zadovoljan uslovima
112

Wawrinka u Banjoj Luci: Kada se sve završi, Đoković će biti najbolji teniser svih vremena

E. M.
Stanislas Wawrinka (Foto: E. M./Klix.ba)
Stanislas Wawrinka (Foto: E. M./Klix.ba)
Švicarac Stanislas Wawrinka danas je na ATP 250 u Banjoj Luci održao konferenciju za medije pred sutrašnji meč koji će igrati protiv Luce Van Asschea iz Italije, a u izjavi za medije je kazao da je zadovoljan uslovima u ovom bh. gradu.

Tridesetosmogodišnji Wawrinka (ATP: 90.) sutra će igrati protiv Luce Van Asschea (ATP: 88.) na jednom od tri terena u Banjoj Luci, gdje su se danas igrali kvalifikacioni mečevi uoči glavnog turnira.

U obraćanju prisutnim predstavnicima medija Švicarac je kazao da se želi dokazati, sam sebe tjerati da bude bolji i da se osjeća dobro na terenu.

"Želim biti bolji iako sam sretan gdje sam. Pokušavam se dokazati, guram sam sebe da budem u boljem položaju, da se osjećam dobro na terenu. Pobijedio sam neke top igrače ove godine, nikad nije lako, ali svaka sedmica je i nova prilika", kaže Wawrinka.

Dodao je da je uslovima u Banjoj Luci zadovoljan, ali da hladno vrijeme i strah od kiše kvare cjelokupnu sliku.

"Uzbuđen sam pred sutrašnji meč u Banjoj Luci. Ovdje je malo hladno, bilo je kiše, ali imao sam treninge sinoć, jutros i imat ću još treninga. Sve je lijepo, novo, sve izgleda predivno, ima dosta prostora, sadržaja... Sretan sam što sam ovdje i mislim da ću igrati dobar turnir", dodao je Švicarac.

Na pitanje medija koji je najbolji teniser svih vremena, Wawrinka je kazao da je uvjeren da će, kada se sve završi, po trofejima i titulama Novak Đoković biti ispred svih.