Prvo kolo
10

Wawrinka, Karlović i Kyrgios ispali sa Wimbledona, Murray, Nadal, Nishikori i Tsonga sigurni

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Današnjim mečevima počeo je Wimbledon, a na startu je viđeno nekoliko iznenađenja.

Najveće iznenađenje priretio je Danijel Medvedev. 21-godišnji Rus je sa 3:1 u setovima nadigrao petog nostelja Stana Wawrinku rezultatom 3:1 u setovima. Ovo je Švicarcu bio čak šesti put da ispada u prvom kolu Wimbledona.

Nick Kyrgios, 20. nositelj turnira, je ispao od Pierre-Huguesa Herberta. Australijanac je igrao povrijeđen i izgubio dva seta 6:3, 6:4, a potom je predao meč.

Najduži meč dana igrali su Ivo Karlović i Aljaž Bedene, a nakon pet setova i četiri i po sata igre rezultat je glasio 6:7(5), 7:6(6), 6:7(7), 7:6(7), 8:6. Bedene će u drugom kolu igrati protiv Damira Džumhura koji je pregazio Renza Oliva rezultatom 6:2, 6:0, 6:1.

Prvi nositelj turnira Andy Murray je bez problema savladao Bublika sa 3:0, a laganu pobjedu zabilježio je i Rafael Nadal protiv Millmana (3:0). Jo-Wilfried Tsonga je istim rezultatom savladao Norriea, a Kei Nishikori Cecchinata.

U drugo kolo su prošli i Querrey, Monteiro, Janowicz, Brown, Basilašvili, Bolelli, Hačanov, Paire, Anderson, Young, Bautista-Agut, Pouille, Gojowczyk, Stahovski, Seppi, Čilić, Mayer, Fognini, Rosol, Muller, Bemelmans, Vesely i Johnson.