Roger Federer
0

Vratit će se Nadal jednako dobar

Totalsport
'Ne bojim se za tenisku budućnost Rafaela Nadala', izjavio je dan uoči finala Wimbledona najveći Španjolčev rival, Švicarac Roger Federer
  • Siguran sam da će se, najkasnije sljedeće godine, Rafa Nadal vratiti i ponovno igrati sjajan tenis. Okolnosti kao što je njegova trenutačna događaju se u sportu - rekao je teniser koji će sutra (nedjelja) sedmi put uzastopce igrati finale u All England Clubu.

  • Šteta što Rafe nije bilo ove godine, no mislim da se na koncu to nije niti tako naročito osjetilo. Sport ide dalje prema naprijed bez obzira na to tko nedostaje. Tako je i s ovim turnirom. Da ovdje posljednjih sezona nismo pobjeđivali Rafa i ja, pobjeđivao bi netko treći, i taj bi onda bio velika priča.

  • Ove je godine najveća priča bio Andy Murray. Zato što je Britanac, ali također i zato što je imao realne izglede za osvajanje turnira, obzirom da je strahovito napredovao. Zato, po meni, izostanak Rafaela Nadala i jest zaboravljen tako brzo.

Na kraju je Federer također pohvalio igrački napredak svog suparnika u finalu, Andyja Roddicka.

  • Bez obzira što se među nama događalo dosad, nedjelja će biti druga priča. Andy je sposoban odigrati dobro na svakoj podlozi, a čovjek mora posebno biti oprezan s njegovim servisima. Kako prvim, tako i drugim, koji je vjerojatno najbolji drugi servis na svijetu.