Iz 22 bh. kluba
10

Više od 80 takmičara učestvuje na državnom stonoteniskom turniru u Zenici

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
U Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici danas je svečano otvoreno pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine u stonom tenisu na kojem učestvuje više od 80 takmičara iz cijele države.

Organizator državnog pojedinačnog prvenstva je Stonoteniski klub "Mladost" iz Zencie koji ovu tradiciju obilježava već nekoliko godina. U muškoj kategoriji u sklopu dvodnevnog prvenstva koje je počeo danas učestvovat će i 16 najboljih stonotenisera u državi.

Organizatori su istakli kako tokom naredna dva dana očekuju veoma kvalitetne i uzbudljive mečeve. Na svečanom otvorenju prisustvovao je i predsjednik Stonoteniskog saveza Bosne i Hercegovine Slavko Antonić.

Za medalje i pehare takmičit će se predstavnici stonoteniskih klubova iz Sarajeva, Banja Luke, Čitluka, Bugojna, Viteza, tuzle, Jablanice, Cazina, Foče i drugih bh. gradova.

Na današnjem otvorenju prisustovali su i članovi Gradske uprave Zenica koji su istakli da će Grad Zenica i u budućnosti podržavati ovakva takmičenja koja za cilj imaju promociju sporta te da će Zenica ove godine s brojnim sportskim takmičenjima postati grad sporta Bosne i Hercegovine.