Tenis
23

Mališani igrali tenis ispred BBI centra

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Tenis HEAD Akademija je danas na platou ispred BBI centra u sklopu manifestacije "Dani tenisa" organizovala "Kid's day" na kojem su sarajevski mališani imali priliku da sa trenerima akademije besplatno osjete čari ovog lijepog sporta i probaju svoje teniske vještine.

Preko 200 djece uzrasta od tri do 15 godina je prvi put imalo priliku da uzmu teniski reket i da na ovaj način zavole ovaj sport i dobiju priliku da postanu novi članovi akademije.

"Cilj manifestacije je promocija ovog sporta u Kantonu Sarajevo koji sigurno ima puno više potencijala za razvoj nego što je trenutno to slučaj jer teniski eksperti smatraju da naša djeca raspolažu raskošnim talentom za ovaj sport i da im kroz ovakve manifestacije treba približiti tenis kao prije svega zabavu, ali i razvijati želju za takmičenjem i napornim treningom. Zaista je bio fenomenalan doživljaj i divno iskustvo za sve mališane uz predivno vrijeme družiti se sa trenerima i igračima", saopštili su iz tenis HEAD Akademije.

Treneri su na kraju manifestacije učesnike pozvali da se nastave baviti tenisom kako bi jednog dana mogli naslijediti Nadala, Federera, Đokovića...