ATP Stuttgart
0

Victor Hanescu prvi finalist

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Rumunski teniser Victor Hanescu, 33. igrač s ATP liste, prvi je finalist ATP turnira u Stuttgartu, koji se igra na terenima zemljane podloge.

U prvom odigranom polufinalu je Hanescu pobijedio talijanskog tenisera Fabija Fogninija 6-3, 6-7(4), 6-2, te je došao u priliku osvojiti drugi ATP turnir u karijeri.

Negdje u ovo vrijeme, prošle godine, Hanescu je osvojio premijerni ATP turniru u Gstaadu, a još je samo jednom igrao finale i to u Bukureštu 2007. godine.

Hanescu je imao samo jedan mali kiks tokom ovog polufinala. Prosuo je break prednosti u drugom setu, te je naknadno izgubio i tie-break tog seta. No, u trećem je opet preuzeo inicijativu, te se probio do finala.

Tamo će mu suparnik biti pobjednik meča Nicolasa Kiefera i Jeremyja Chardyja, koji u subotu imaju dupli program. Naime, zbog kišnog petka su morali četvrtfinalne mečeve igrati u subotu.

Kiefer je lakoćom svladao Poljaka Lukasza Kubota, senzacionalnog pobjednika protiv domaćeg aduta Kohlschreibera, dok je Francuz Chardy imao tek nešto više problema protiv Mische Zvereva.

ATP Stuttgart, polufinale:

Hanescu (4) - Fognini 6-3, 6-7(4), 6-2

Kiefer - Chardy (kasnije)

četvrtfinale:

Kiefer - Kubot 6-2, 6-1

Chardy - Zverev 7-6(4), 6-1