Roland Garros
11

Verdasco ubjedljiv protiv Dimitrova, rano ispadanje Svitoline

Klix.ba
Grigor Dimitrov (Foto: EPA-EFE)
Grigor Dimitrov (Foto: EPA-EFE)
Bugarski teniser Grigor Dimitrov ispao je u 3. kolu Roland Garrosa od španskog tenisera Fernanda Verdasca koji je ubjedljivo slavio rezultatom 3:0 (7:6 /7:4/, 6:2, 6:4), a taj rezultat spada među najveća iznenađenja u konkurenciji mečeva koji su se odigrali danas (petak) na turniru.

Bh. teniser Damir Džumhur je kao 29. igrač ATP liste u 3. kolu Roland Garrosa igrao protiv Nijemca Alexandera Zvereva, trećeg tenisera svijeta, bio je veoma blizu iznenađenja i plasmana u osminu finala, ali je na kraju ostao bez pobjede, dok je srbijanski teniser Novak Đoković savladao Španca Roberta Bautista-Aguta (ATP: 13.) rezultatom 3:1 u setovima u meču 3. kola Roland Garrosa te je izborio plasman u osminu finala.

Kei Nishikori je bez problema slavio protiv Gillesa Simona rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 6:1, 6:3), a iznenađenje je priredio Marco Cecchinato koji je pobijedio Pabla Carreno-Bustu s 3:1 (2:6, 7:6 /7:5/, 6:3, 6:1).

Dominic Thiem je očekivano bio bolji od Mattea Berrettinija kojeg je savladao rezultatom 3:1 u setovima (6:3, 6:7 /5:7/, 6:3, 6:2).

Mečevi između Davida Goffina i Geala Monfilsa te Lucasa Pouillea i Karena Hačanova nastavit će se sutra, a prekinuti su zbog kiše. Goffin i Monfils su bili izjednačeni nakon dva seta, dok je u trećem vodio Goffin (3:2). Hačanov je blizu pobjede protiv Pouillea pošto nakon dva seta vodi rezultatom 2:0, dok je u trećem setu 1:1.

U ženskoj konkurenciji najveće iznenađenje u 3. kolu priredila je Mihaela Buzarnescu koja je rezultatom 2:0 kao 33. teniserka svijeta savladala četvrtu teniserku svijeta Elinu Svitolinu.