Slučaj okončan
8

Venus Williams postigla nagodbu za nesreću u kojoj je poginuo muškarac

Klix.ba
Venus Williams (Foto: EPA-EFE)
Venus Williams (Foto: EPA-EFE)
Američka teniserka Venus Williams je postigla nagodbu u slučaju tužbe zbog saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovala na Floridi kada je poginuo muškarac.

Williamsovu je tužila porodica poginulog muškarca Jeromea Barsona, a nagodba je postignuta prošle sedmice. Ostali detalji iz sudskih dokumenata nisu otkriveni.

Sedamdesetosmogodišnji Barson je zadobio smrtonosne povrede u sudaru koji se dogodio 9. juna 2017. godine u Palm Beach Gardensu. Njegova supruga Linda je upravljala vozilom te je prolazila kroz raskrsnicu kada je došlo do nesreće. U izvještaju o nesreći se navodi da je neidentificirano treće vozilo prekršilo pravila te je presjeklo putanju Williams dok se kretala prometnim autoputem. To je navodno bio okidač za niz događaja te je u konačnici Linda udarila u desnu bočnu stranu SUV-a kojim je upravljala Williams.

Barson je prvobitno transportovan u bolnicu, ali je preminuo usljed povreda dvije sedmice kasnije. Mogućnost upotrebe droga, alkohola ili korištenja mobitela nije istraživana.

Williams je policiji rekla da nije vidjela automobil s kojim se sudarila te da je vozila sporo.