Tenis
0

Venus Williams i Ana Ivanović u polufinalu Wimbledona

FENA
Amerikanka Venus Williams i Srpkinja Ana Ivanović druge su dvije polufinalistkinje trećeg ovogodišnjeg teniskog Grand Slam turnira u Wimbledonu.

Nakon što je u osmini finala iz natjecanja izbacila drugu nositeljicu, Ruskinju Mariju Šarapovu, starija sestra Williams u četvrtfinalu je eliminirala još jednu rusku favoritkinju, petu nositeljicu Svjetlanu Kuznjecovu.

Nakon što je za 29 minuta Venus Williams dobila prvi set sa 6:3, Kuznjecova se pokušala vratiti u drugom setu. Uspjela je napraviti i jedan break, ali je dva puta izgubila svoj servis i nakon 1:25 sati igre Venus Williams slavila sa 6:3 i 6:4.

Posljednje mjesto u polufinalu izborila je šesta nositeljica, Srpkinja Ana Ivanović, koja je s 4:6, 6:2 i 7:5 pobijedila 14. nositeljicu, Čehinju Nicole Vaidišovu. Vaidišova je dobila prvi set sa 6:4, ali Ivanović uzvraća sa 6:2 u drugom setu. U odlučujućem trećem setu Vaidišova je napravila rani break te je servirala za ulazak u polufinale, ali Ivanović se uspjela vratiti i na kraju slaviti s 4:6, 6:2 i 7:5.

Kod tenisera završeni su svi susreti osmine finala. Nakon trodnevnog kišnog maratona u trećem kolu protiv Šveđanina Robina Soderlinga, drugi nositelj Španac Rafael Nadal danas je odigrao težak meč protiv 14. nositelja, Rusa Mihaila Južnog, ali je ipak slavio.

Ruski teniser izvrsno je otvorio meč te je s dva breaka dobio prva dva seta sa 6:4 i 6:3. Nadal se ipak nije predavao te je napravio potpuni preokret. U sljedeća tri seta Nadal je Južnom prepustio samo pet gemova i nakon nešto više od tri sata igre slavio s 4:6, 3:6, 6:1, 6:2 i 6:2.

Čeh Tomaš Berdych, inače sedmi nositelj, nastavio je s izvrsnim rezultatima u All England Clubu. U dvoboju protiv 19. nositelja, Šveđanina Jonasa Bjorkmana Berdych je bio vrlo siguran te je slavio sa 6:4, 6:0, 6:7 (6) i 6:0. Malo iznenađenje priredio je deseti nositelj, Kipranin Marcos Baghdatis, koji je sa 7:6 (5), 7:6 (5) i 6:3 iz natjecanja izbacio šestog nositelja, Rusa Nikolaja Davidenka.

Posljednji se među osam najboljih plasirao četvrti nositelj Srbin Novak Đoković. Svladao je 16. nositelja Australca Lleyton Hewitt, inače pobjednika Wimbledona 2002. godine, sa 7:6 (8), 7:6 (2), 4:6 i 7:6 (5).