U Perthu krajem decembra
0

Venus Williams debituje s Isnerom na Hopman Cupu

Totalsport
Američka 32-godišnja teniserka Venus Williams debitovat će krajem ove i početkom iduće godine na Hopman Cupu, egzbicijskom turniru mješovitih teniskih reprezentacija koji se redovno održava u australskom Perthu.

Starija sestra Williams nastupat će za američku reprezentaciju s Johnom Isnerom. Zanimljivo da je Serena Willimas dva puta osvojila ovo takmičenje, 2003. godine s Jamesom Blakeom i pet godina kasnije s Mardyjem Fishom, ali Venus nikada nije nastupala, pa će debitovati na turniru koji će se održati od 29. decembra ove godine do 5. januara 2013.

"Nikada nisam bila u Perthu ni igrala na Hopman Cupu, ali sam ga doslovno svake godine gledala na televiziji. Sada ću konačno i zaigrati što će za mene biti prekrasno iskustvo", poručila je Venus Williams, osvajačica sedam pojedinačnih naslova na Grand Slam turnirima.

John Isner je prije dvije godine osvojio Hopman Cup s Bethanie Mattek-Sands, a godinu dana prije toga nastupao je s Melanie Oudin.

"Moje dvije prethodne partnerice su bile vrlo niske. Srećom, Venus je visoka 185 centimetara, pa neću izgledati na terenu poput nekakvog diva", našalio se 206 centimetara visoki Isner.

"Venus je, dakako, jedna od najvećih igračica svih vremena, pa ćemo imati dobre šanse za dobar rezultat", dodao je Isner.

Potvrđeno je da će za reprezentaciju Srbije nastupiti Novak Đoković i Ana Ivanović.