WTa Florianapolis
0

Venus bolja od Lučić-Baroni

Totalsport
Nakon što dugo vremena kiša nije dozvoljavala igranje meča 1. kola na WTA turniru u Florianapolisu (tvrda podloga) između Venus Williams i Mirjane Lučić-Baroni, u utorak se nebo ipak smilovalo.

Prva nositeljica Venus Williams pobijedila je sa 6-3, 6-3 hrvatsku teniserku, inače pozicioniranu na 107. mjestu WTA tabele. Bio je to njihov drugi međusobni meč i druga pobjeda za nekada prvu igračicu svijeta.

Lučić-Baroni je do 3-5 u prvom setu imala solidan rezultat i kakav-takav kontakt sa suparnicom, no od tog je trenutka Venus nanizala šest gemova i došla do velikih 6-3, 5-0. I tada je uslijedio "povratak" Mirjane Lučić-Baroni, ali ipak nedovoljan da maksimalno zakomplicira meč.

Kada je Venus servirala prvi put za meč hrvatska je teniserka spasila nekoliko meč-lopti, smanjila na 5-1, potom uzela i svoj servis za 5-2, a potom došla do novog breaka za 5-3. Tu je serija hrvatske teniserke stala, te je posljednji gem meča izgubila na vlastitom servisu bez osvojenog poena.

Lučić-Baroni je savršeno koristila svoje break-prilike (3 od 3), ali je šest puta pokleknula na svom servisu. "Ubila" je igra na svoj drugi servis kada je osvojila samo 29 posto poena (9 od 31). Imala je i sedam dvostrukih servis-pogrešaka.

WTA Florianapolis, 1. kolo:

V. Williams (1) - Lučić-Baroni 6-3, 6-3