Vodio s 2:0
14

Veliko iznenađenje na Wimbledonu: Marin Čilić u odgođenom meču poražen od Pella

Piše: K. H.
Marin Čilić (Foto: EPA-EFE)
Marin Čilić (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski teniser Marin Čilić šokantno je poražen u meču 2. kola Wimbledona od Argentinca Guidoa Pella rezultatom 3:2 u setovima (3:6, 1:6, 6:4, 7:6, 7:5) nakon što je imao vodstvo od 2:0.

Ovaj meč počeo je u srijedu, ali je zbog kiše odgođen za danas, a Čilić je prije odgode imao vodstvo od 2:0. Prvi set riješio je u svoju korist rezultatom 6:3, nakon toga je furiozno sa 6:1 dobio i drugi, da bi na početku trećeg seta počela padati kiša i meč je prolongiran za danas.

Pella je odmah u trećem setu krenuo agresivno i u sedmom gemu napravio je break kojim je stigao u vodstvo od 4:3, a sigurnom igrom na svoj servis smanjio je rezultat u setovima na 2:1.

U četvrtom setu viđena su čak četiri breaka, po dva na obje strane, a pobjednik je odlučen tek nakon tie-breaka u kojem je Argentinac bio bolji i rezultatom 7:3 u tie-breku stiže do poravnanja u setovima.

Vidno šokirani Čilić nikako nije uspio pronaći pravi ritam i 82. igrač svijeta preuzeo je potpunu kontrolu nad igrom, a veliko iznenađenje gledaoci su vidjeli u 12. gemu odlučujućeg petog seta kada Pella koristi četvrtu meč loptu i stiže do velike pobjede.