Rafael Nadal
0

'Važno mi je započeti sezonu pobjednički'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Drugi najbolji teniser današnjice Rafael Nadal na najbolji je mogući način započeo novu 2010. godinu, slavljem na egzibicijskom turniru u Abu Dhabiju.

Španac je slavio u finalnom meču protiv Šveđanina Robina Söderlinga 7-6 (2), 7-5 i podigao pobjednički pehar, nakon čega je iskazao vlastito zadovoljstvo.

  • Vrlo mi je važno bilo započeti sezonu pobjedama. Za mene je bilo vrlo teško pobjeđivati posljednjih šest mjeseci. Natjecati se među najboljima uvijek je komplicirano, ali pokušat ću to opet učiniti ove godine. Zasad mi je najvažnije vratiti se u pobjednički ritam – rekao je Nadal, koji je drugu polovinu sezone imao brojne probleme s koljenima, a na ATP finalu u Londonu je skupinu okončao sa sva tri poraza.

Španac je imao riječi hvale i za svog protivnika u finalu, koji ga je savladao u dva posljednja međusobna meča, od kojih je posebno bolan bio onaj u osmini finala prošlogodišnjeg Roland Garrosa, čime je prekinut Nadalov impresivan niz od 32 uzastopne pobjede na pariškoj zemlji.

  • Čestitam mu na svemu što je učinio prošle sezone. Ima nevjerovatan potencijal i normalno je da je među deset najboljih na svijetu – dodao je Nadal o osmom tenisaču ATP ljestvice protiv kojeg vodi 3-2 u službenim međusobnim ogledima.