Tenis
0

US Open: Šarapova i Errani u polufinalu

Totalsport
Marija Šarapova
Marija Šarapova
Ruskinja Marija Šarapova, pobjednica US Opena 2006. i treća nositeljica ovogodišnjeg izdanja zadnjeg Grand Slam turnira sezone u New Yorku, teškom je mukom u četvrtfinalu pobijedila Francuskinju Marion Bartoli 3-6, 6-3, 6-4.

Meč je bio prekinut u utorak kod vodstva 11. nositeljice Marion Bartoli 4-0 u prvom setu. U nastavku je Šarapova uspjela nadoknaditi samo jedan break zaostatka, pa je Bartoli osvojila prvi set sa 6-3.

Francuskinja je odlično krenula i u drugi set, breakom u prvom gemu, ali joj je Šarapova već u sljedećem oduzela servis i poravnala na 1-1. Novi break u osmom gemu je Ruskinji omogućio odlazak u treći set.

U setu odluke je Ruskinja prva stigla do breaka za 2-1, ali je odmah nakon toga izgubila servis. Ipak, kod rezultata 4-4 je Šarapova još jednom oduzela servis suparnici, a onda uspješno odradila servis za meč i proslavila pobjedu nakon više od dva i po sata igre.

Bio je to peti susret ovih teniserka i peta pobjeda Šarapove, koja se nikada nije ovako mučila protiv Francuskinje kao ovom prilikom. Bartoli je prvi puta osvojila set, ali to će joj sigurno biti slaba utjeha s obzirom da je odlično odigrala i bila blizu pobjede. Bio je to vrlo kvalitetan meč u kojem je Šarapova morala pružiti svoj maksimum kako bi ukrotila borbenu Francuskinju.

Šarapova će u polufinalu igrati protiv prve nositeljice, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, koja ima 5-4 u međusobnim dvobojima.

Dvije Talijanke, Sara Errani i Roberta Vinci, odlične prijateljice i partnerice u parovima, u kojima su stigle do polufinala ovog turnira, nakratko su gurnule svoje prijateljstvo na stranu, jer su se sučelile u polufinalu pojedinačne konkurencije. Sa 6-2, 6-4 pobijedila je Errani, finalistica ovogodišnjeg Roland Garrosa, koja je, za razliku od Poljakinje Agnieszke Radwanske, koju je Vinci izbacila u prethodnoj rundi, znala odgovoriti na neugodne slice bekende Vinci. Iako je Vinci imala 7 direktnih poena više, napravila je čak 37 neforsiranih grešaka, Errani samo 15, što je bila ključna razlika. Errani je slavila nakon samo 72 minute igre, a u polufinalu će igrati protiv pobjednice meča između Amerikanke Serene Williams i Srpkinje Ane Ivanović. 

US Open, teniserke, četvrtfinale:

Šarapova (3) – Bartoli (11) 3-6, 6-3, 6-4 Errani (10) – Vinci (20) 6-2, 6-4