Tenis
2

US Open: Nadal izgubio tek četiri gema u četvrtfinalu

Totalsport
Rafael Nadal pregazio je svog sunarodnjaka Tommyja Robreda u četvrtfinalu US Opena prepustivši mu tek četiri gema. Slavio je drugi nositelj sa 6-0, 6-2, 6-2.
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)

Robredo je u osmini finala iznenađujuće savladao švicarskog tenisera Rogera Federera i vjerovalo se da može barem pružiti veći otpor Nadalu, ali osvajač 12 Grand Slam turnira bio je nemilosrdan.

Ovom je pobjedom produžio svoj ovosezonski niz na tvrdoj podlozi na 20-0, a ukupan omjer u godini na 58-3 nakon povratka u februaru po oporavku od povrede koljena.

Na cijelom turniru Nadal nije izgubio niti jednom svoj servis, osvojivši svih 67 gemova na svoj početni udarac. O Nadalovoj dominaciji protiv Robreda svjedoči i podatak da je prvi set osvojio za svega 22 minute, dopustivši Robredu pritom tek pet poena, dok je prvi gem suparniku dopustio pri vodstvu 6-0 i 2-0 u drugom setu.

Meč je trajao jedan sat i 40 minuta, što je najkraći četvrtfinalni meč na US Openu od 1988., kada je Ivan Lendl savladao Derricka Rostagna.

U polufinalu će Nadal igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta koji je ranije u pet setova pobijedio Španca Davida Ferrera.

U konkurenciji teniserki 24-godišnja Bjeloruskinja Viktorija Azarenka savladala je Slovakinju Danielu Hantuchovu 6-2, 6-3 i izborila plasman u polufinale kao jedina igračica ispod 30 godina starosti. Naime, preostale polufinalistice Li Na, Serena Williams i Flavia Pennetta sve redom imaju 31 godinu.

"Ja sam dijete, šta mogu reći?", komentirala je Azarenka, kojoj će suparnica u polufinalu biti Talijanka Pennetta.

To je drugi put u historiji Open ere da će u polufinalu nekog Grand Slama igrati tri teniserke starije od 30 godina, a prvi se put dogodilo 1994. u Wimbledonu kada su učesnice bile Lori McNeil, Gigi Fernandez i Martina Navratilova.

US Open, četvrtfinale:

teniseri: Nadal (2) - Robredo (19) 6-0, 6-2, 6-2 Gasquet (8) - Ferrer (4) 6-3, 6-1, 4-6, 2-6, 6-3

teniserke: Azarenka (2) - Hantuchova 6-2, 6-3 Pennetta - Vinci (10) 6-4, 6-1