Tenis
0

US Open: Ispala Marija Šarapova, Federer izgubio set

FENA
Ruskinja Marija Šarapova neće odbraniti naslov pobjednice teniskog Grand Slam turnira US Opena, koji se za nagradni fond od 8,35 miliona američkih dolara igra u New Yorku.

Najveće dosadašnje iznenađenje na posljednjem ovogodišnjem Grand Slam turniru priredila je 30. nositeljica, 18-godišnja Poljakinja Agnieszka Radwanska, koja je uspjela izbaciti jednu od najvećih favoritkinja.

Mlada Poljakinja dobila je prvi set sa 6:4, ali Šarapova je u drugom setu uzvratila sa 6:1 i činilo se kako će uspjeti proći Radwansku. Poljakinja se ipak nije predala i izvrsnom igrom dobila treći, odlučujući, set s uvjerljivih 6:2.

Ovo je najbrže ispadanje Šarapove na nekom Grand Slam turniru nakon US Opena 2004. godine kada je također izgubila u trećem kolu.

Drugo veliko iznenađenje priredila je Mađarica Agnes Szavay, koja je sa 6:4 i 6:4 iz natjecanja izbacila sedmu nositeljicu, Ruskinju Nadježdu Petrovu.

Branitelj naslova i najbolji svjetski teniser, Švicarac Roger Federer uspješno je prošao i treću zapreku te se plasirao u osminu finala. Federer je protiv mladog Amerikanca Johna Isnera izgubio prvi set, ali je na kraju ipak slavio sa 6:7 (4), 6:2, 6:4 i 6:2.

Ni u ostalim susretima trećeg kola nije bilo iznenađenja. Plasman u osminu finala bez većih su problema izborili četvrti i peti nositelji, Rus Nikolaj Davidenko i domaća zvijezda Andy Roddick.

Davidenko je sa 7:5, 6:0 i 7:5 slavio protiv 28. nositelja, Španjolca Nicolasa Almagra, a Roddick je sa 6:3, 6:2 i 6:0 bio bolji od Šveđanina Thomasa Johanssona.