Tenis
0

Upitan nastup Serene Williams na US Openu

Totalsport
Serena Williams (Foto: Reuters)
Serena Williams (Foto: Reuters)
Zbog operacije desnog stopala najbolja teniserka svijeta Serena Williams mogla bi propustiti nastup na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu.

Netom nakon osvajanja svog četvrtog Wimbledona Serena se porezala na slomljeno staklo u jednom restoranu. Odigrala je potom još i egzibicijski meč protiv Belgijke Kim Clijsters u Bruxellesu, ali nakon toga je podvrgnuta operativnom zahvatu.

Zatim je najavljeno da će propustiti nastupe na turnirima u Istanbulu, Montrealu i Cincinnatiju, a prema riječima glasnogovornika WTA Toura Andrewa Walkera mogla bi izostati i s US Opena koji započinje 30. augusta.

"Hej ljudi, osjećam se sve bolje. Hvala vam na ljubavi i podršci. Jedva čekam da se dignem iz kreveta, vratim na terene i radim ono što najbolje znam", poručila je Serena putem Twittera.

Povreda stopala druga je Serenina povreda ove sezone. Krajem januara je Amerikanka osvojila Australian Open, te potom zbog problema s lijevim koljenom pauzirala do aprila.

Prošle je sezone na US Openu zaustavljena u polufinalu od kasnije pobjednice Kim Clijsters u meču u kojem je zbog verbalnog napada na linijsku sutkinju kažnjena s rekordnih 82.500 dolara.