Tenis
34

Uložio 20, a dobio 2.640 kuna da će Čilić osvojiti US Open

Klix.ba
Čitatelj portala Klix.ba porijeklom iz Sarajeva, koji trenutno živi u Zagrebu i zaljubljenik je u tenis, kladio se da će hrvatski teniser Marin Čilić osvojiti US Open, što je malo ko vjerovao prije početka turnira.

Stefan je dvije sedmice prije finala US Opena i dan poslije početka glavnog turnira u jednoj kladionici u Velikoj Gorici uplatio svega 20 kuna kladivši da će 25-godišnji hrvatski teniser porijeklom iz Međugorja, koji je nekada nastupao i za BiH, osvojiti svoj prvi Grand Slam turnir u karijeri.

S obzirom da kladionice nisu previše vjerovale da će Marin doći do ovakvog uspjeha kvota je bila 150, pa je Stefan osvojio nešto više od 2.640 kuna (bez poreza).

"Kladio sam se da Marin može osvojiti US Open zato što sam vidio da ima dobar ždrijeb i da bi trebao doći do polufinala, onda je sve moguće. Osim toga igra stvarno dobro od Roland Garrosa", kazao je Stefan za Klix.ba.

Podsjećamo, hrvatski teniser je sinoć pobjedom nad Japancem Keijem Nishikorijem u tri seta osvojio prvu Grand Slam titulu u karijeri i postao jedna od glavnih tema svih svjetskih medija.