Tenis
0

U Sarajevu se otvara fan klub TK Barcelona

FENA
U okviru službene posjete Teniskom savezu BiH i Teniskom klubu "Tenis Pro 1996", u Sarajevu će od 15. do 17. aprila boraviti predsjednik Kraljevskog teniskog kluba Barcelona Juan Maria Tintore i predsjednik Evropske teniske asocijacije John James.

Osvjedočeni prijatelj Sarajeva Tintore i dogradonačelnik Sarajeva Josip Jurišić će 15. aprila u 18.00 sati svečanim presijecanjem vrpce u prostorijama TK "Tenis Pro" na Bistriku otvoriti Fan klub TK Barcelona.

"Ovom posjetom ključnih ljudi u teniskom svijetu ukazana je velika čast i priznanje Gradu Sarajevu, koji je značajno doprinio razvoju i popularizaciji tenisa, podržavajući organizaciju brojnih domaćih ali i međunarodnih teniskih turnira u našem gradu", izjavio je dogradonačetnik Jurišić prilikom prijema predstavnika teniskih saveza BiH i KS-a, te TK Tenis Pro, Harisa Kafedžića, Namika Terzimehića i Senada Hadžimešića.

Jurišić je dodao da će se Grad Sarajevo i ovaj put iskazati kao dobar domaćin kako velikom i iskrenom prijatelju Sarajeva Tintoreu, tako i Jamesu, koji je već u drugom mandatu na čelu Evropske teniske asocijacije.