Igra se do 24. augusta
63

U Sarajevu otvoren turnir Memorijal “Namik Terzimehić i Juan Antonio Samaranch"

D. B.
Na terenima GTA Teniske akademije u Hotonju, Svečano je otvoren teniski turnir "23. Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2019 – Memorijal “Namik Terzimehić – Juan Antonio Samaranch".

Posjetiocima i takmičarima koji dolaze iz 24 zemlje obratili su se Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH, Zehra Obarčanin, direktorica turnira i Haris Kafedžić, predsjednik TK Tenis Pro Sarajevo 1996 .

Direktor Teniskog saveza Bosne i Hercegovine Senad Hadžimešić je rekao da turnir traje 23 godine, kao i da je jedni turnir prve kategorije u regiji, odnosno turnir prve kategorije u Evropi koji ima samo 12 evropskih gradova.

Teniski savez je zadovoljan organizacijom i timom ljudi koji radi na tome uz podršku Kraljevskog kluba iz Barcelone RTC Barcelona-1899 i njegovog predsjednika Juana Maria Tintorea. To je klub sa stogodišnjom tradicijom i svjetski poznatim igračima od kojih je najpoznatiji Rafael Nadal.

Direktorica turnira Zehra Obarčanin se posebno zahvalila gradu Barceloni i Teniskom klubu RCT Barcelona 1899 na svesrdnoj pomoći, te prisutne podsjetila na Namika Terzimehića i Juana Antonia Samarancha, osnivače turnira.

Turnir su svečano otvorili predsjednik Teniskog kluba Tenis Pro Haris Kafedžić i Nino Hasandedić, bh. igrač koji je bio pobjednik ovog turnira 2009. godine.

Kafedžić je naglasio važnost ovakvih događaja za grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Kafedžić se zahvalio Vladi Kantona Sarajevo, Gradskoj Upravi Grada Sarajevo, Turističkoj zajednici i pokroviteljima turnira na podršci bez koje ne bi bilo moguće organizovati jednu ovako veliku sportsku manifestaciju.

Turnir se održava od 19. do 24. augusta na terenima GTA Teniske akademije u Hotonju, a u petak, 23.augusta očekuje se dolazak počasnog predsjednika Kraljevskog teniskog kluba RCT BARCELONA 1899, Juana Marije Tintorea, koji sa sobom donosi pehare za pobjednike, poklon Grada Barcelone.