Roland Garros
0

U finalu Kuznjecova protiv Safine

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Poznate su obje finalistkinje drugog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa. Ruskinji Dinari Safini, koja je već ranije izborila završnicu, suprostavit će se njena sunarodnjakinja Svetlana Kuznjecova.

Kuznjecova, sedma noisteljica turnira, je finale izborila pobjedom nad Australkom Samanthom Stosur, 30. nositeljicom, 6-4, 6-7(5), 6-3 nakon dva sata i 25 minuta igre.

Favorizirana Kuznjecova se dobro morala namučiti do pobjede protiv sjajne 25-godišnje Australke, te je tako pobjednik odlučen tek u trećem setu u kojem je Ruskinja pokazala više smirenosti i odlučnosti u najvažnijim poenima i došla do druge pobjede protiv Stosur u isto toliko odigranih mečeva.

Imala je Kuznjecova priliku dvoboj okončati i ranije budući da je imala break u drugom setu, kao i kasnije prednost u tie-breaku 5-2, ali se Stosur uspjela vratiti i izboriti treći set.

Kuznjecovoj je ovo drugi plasman u finale Roland Garrosa, a u prvom, 2006. godine, poražena je od Belgijke Justine Henin 6-4, 6-4. Ukoliko osvoji naslov doći će do svoje druge Grand Slam titule budući da je 2004. godine slavila na US Openu.

Međusobno su Safina i Kuznjecova dosad igrale 13 puta, a uspješnija je Safina s osam pobjeda. Ove su se sezone susrela dva puta, oba puta u finalima zemljanih turnira, a svaka je tenisačica odnijela jednu pobjedu. U Rimu je slavila Safina 6-3, 6-2, dok je u Stuttgartu bila bolja Kuznjecova 6-4, 6-3.

Ukupno su dosada na zemljanoj podlozi odigrale čak osam mečeva, a omjer pobjeda je izjednačen na 4-4.

Roland Garros, polufinale, teniserke:

Kuznjecova (7) - Stosur (30) 6-4, 6-7(5), 6-3

Safina (1) - Cibulkova (20) 6-3, 6-3