Roger Federer
0

"U dubokom sam snu, ne čujem plakanje blizanki"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U nedjelju započinje ATP finale, nekadašnji Masters Cup, turnir osam najboljih svjetskih tenisera, koji će se ove godine premijerno održati u Londonu.

Ove godine je Švicarac Roger Federer u tom gradu, ali u Wimbledonu, osvojio 15. Grand Slam turnir u karijeri, te time postao jedinstveni rekorder u historiji ovog sporta.

Ovom prilikom će u O2 dvorani doći braniti broj 1 na ATP listi, te pokušati osvojiti naslov na ATP finalu, koji je prošle godine ugrabio Novak Đoković. Recimo da Federer trenutno ima 945 bodova više od Nadala, koji je još uvijek u igri za teniski svjetski tron.

Prije početka takmičenja Federer se kratko osvrnuo na novi život - s blizankama Charleneom Rivom i Mylom Roseom, koje su svijet ugledale 23. jula ove godine.

"Na početku sam se daleko češće budio tokom noći, no sada moram priznati da je supruga Mirka daleko češće po noći s njima. Brža je u reakcijama", uz smijeh je rekao Federer i nastavio:

"Prilično duboko spavam, tako da vrlo često uopće ne čujem njihovo plakanje. Valjda spokojno spavam jer znam da će Mirka sve maksimalno dobro napraviti", objasnio je najbolji svjetski teniser i našao malo opravdanja za sebe.

"No, po danu sam, što mogu više, uz njih. Tada nadoknađujem noći u kojima uglavnom spavam."

Federer je rekao i sljedeće:

"Nevjerojatne su, jer nikada nisu plakale istovremeno. Nikada ne možemo riješiti problem "jednim zahvatom"."