Izgubio bitku s bolešću
152

U 41. godini preminuo Kristijan Schneider, hrvatski trener koji je odgojio sjajne tenisere

N. K.
Kristijan Schneider (Foto: Davor Puklavec/Pixsell)
Kristijan Schneider (Foto: Davor Puklavec/Pixsell)
Nakon duge i teške bitke s bolešću, u 41. godini života preminuo je hrvatski teniski trener Kristijan Schneider, a ovu tužnu vijest potvrdio je Hrvatski teniski savez.

Schneider je odgojio mnoge sadašnje najbolje hrvatske tenisere i teniserke, od Ane Konjuh, Borne Ćorića pa i Petre Marčinko s kojom je nedavno bio u Australiji gdje je mlada Zagrepčanka osvojila Australian Open.

U karijeri je radio i s Bernardom Perom, Olgom Danilović, a i u najtežim životnim trenucima živio je tenis.

Tokom vrhunca rada sa Ćorićem 2020. godine, dijagnosticiran mu je rak debelog crijeva. Nakon jedne od najtežih operacija u svijetu medicine liječnici su uspjeli ukloniti cijelo zahvaćeno područje i hemoterapija nije bila potrebna.

Liječnici su mu rekli da će oporavak biti dug i naporan, ali Kristijan je kao borac znao da je jedini način da se popravi biti proaktivan. Najveća motivacija bila mu je supruga i četvero djece.

Šest teških mjeseci kasnije bio je u pogonu, ali tokom Australian Opena osjetio je jake bolove u trbuhu i hospitaliziran je u Melbourneu.

Po povratku u Hrvatsku podvrgnut je operacijama kada su mu liječnici otkrili rak na trbuhu. Ovaj put ga nije bilo moguće ukloniti, već ga je trebalo liječiti hemoterapijom. Nažalost, ona nije uspjela.