{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzlanka Lejla upoznala svog idola Agassija 20 godina nakon što joj je poručio da ne odustaje

23.7.2016. u 13:19
265
28
Tuzlanka Lejla upoznala svog idola Agassija 20 godina nakon što joj je poručio da ne odustaje
265
Tuzlanka Lejla upoznala svog idola Agassija 20 godina nakon što joj je poručio da ne odustaje
Ratne 1994. godine tada 12-godišnja Lejla Husagić iz Tuzle poslala je svom teniskom uzoru Andreu Agassiju pismo u Monte Carlo, a na njeno veliko iznenađenje, 1996. dobila je odgovor.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U pismu fondacije slavnog sportiste našla se i fotografija, a kasnije i reket koji su perspektivnu teniserku u zemlji pod agresijom oduševili. Ovih dana na ATP Umag Lejli se ispunila još jedna želja - konačno je upoznala Agassija.

Novinar Jutarnjeg lista razgovarao je sa danas 34-godišnjom Lejlom Elezović, koja je u Umag stigla sa suprugom i sinom."Sve je počelo nagovorom mojih trenera Miška Đuranovića i pokojnog Brace Đuranovića. Kada su vidjeli koliko sam fascinirana Agassijem, koliko puno pričam o njemu, rekli su mi da mu pošaljem pismo jer nemam šta izgubiti. U sportskom listu Tempo pronašla sam njegovu adresu u Monte Carlu i sročila poruku. Budući da je bio rat, nisam mogla znati hoće li uopće otići iz Bosne", ispričala je Lejla.Kasnije je posve zaboravila na svoje pismo, a Asassi se popeo na vrh ATP liste i postao globalna zvijezda. Ipak, iz njegove fondacije Lejli je stiglo pismo u kojem je pisalo kako je dobio njenu poruku i želi joj pomoći slanjem teniske opreme, samo mu mora vratiti pismo kako bi bili sigurni da su ga poslali na tačnu adresu. Kasnije je stigao i reket sa posvetom "Lejla, nikad ne odustaj. Bog te blagoslovio. Andre Agassi".

Lejla se sa 18 godina zbog povrede morala prestati baviti sportom, a njeno upoznavanje sa slavnim teniserom u tajnosti je organizovao njen suprug. Tuzlanka je i nakon tog kratkog susreta lila suze radosnice, a želja joj je da će njena priča motivisati i druge da ne odustaju od svojih snova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: