Finale Wimbledona
17

Tunižanka nije mogla zadržati suze na Wimbledonu: Ovo je najbolniji poraz moje karijere

N. K.
Ons Jabeur
Ons Jabeur
Češka teniserka Marketa Vondroušova (24) rekla je da nema prave riječi za opisati što je napravila nakon što je u finalu Wimbledona savladala Tunižanku Ons Jabeur 6:4, 6:4.
Vondroušova je tako osvojila prvu Grand Slam titulu u karijeri, a ujedno je postala prva teniserka u historiji Wimbledona koja je proslavila ukupnu pobjedu premda nije bila među 32 nositeljice.
"Ne mogu vjerovati koliko sam daleko dogurala. U ovo vrijeme prošle godine sam imala velike probleme, a sada sam na vrhu. Proslavit ću sigurno uz pivu jer bilo je ovo nekoliko vrlo napornih, ali izuzetno lijepih dana. S obzirom da sam pobijedila, a i da sam se kladila sa svojim trenerom, on će morati napraviti tetovažu", rekla je Vondroušova.

Inače, prije ove pobjede jednom je igrala finale nekog Grand Slam turnira, a to je bilo 2019. godine u Roland Garrosu kada je poražena od Australke Barty.

Na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokyju Vondroušova je osvojila srebrnu medalju.

"Ovo je najbolniji poraz moje karijere. Velike čestitke Marketi, a ja znam da mi slijede veoma teški dani. Međutim, borit ću se i radit ću na tome da se vratim još jača", kroz suze je poraz, drugi u nizu u finalima Wimbledona, prokomentarisala Tunižanka Jabeur.