Tenis
0

Tomislav Brkić bez titule na "Bosna Openu"

FENA
Bh. teniser Tomislav Brkić nije uspio osvojiti međunarodni ITF turnir iz Futures serije "Bosna Open 2011", koji se u organizaciji Teniskog kluba Bosna igrao na terenima Akademije Head u Hotonju - Vogošća.

U finalnom meču 10.000 vrijednog turnira Brkić je poražen od drugog nosioca Miljana Zekića iz Srbije, 443. igrača na ATP listi, sa 6:7, 2:6.

Nastupom u finalu, do kojeg se probio iz kvalifikacija, Davis cup reprezentativac BiH zabilježio je najveći uspjeh u karijeri.

Sjajnu formu ove sezone 21-godišnji Ljubušak potvrdio je i prije dvije sedmice na Futures turniru u Doboju na kojem je zaustavljen u polufinalu.

Brkić je na ATP listi trenutno rangiran na 854. mjestu, a sa bodovima osvojenim u Doboju i Sarajevu (12) ostvarit će napredak za više od 100 mjesta.

U konkurenciji dublova titulu su osvojili prvi nosioci Miljan Zekić i Nikola Čačić iz Srbije, koji su u finalu bili bolji od Slovenaca Roka Jaraca i Toma Kočevara- Desmana sa 6:3, 6:4.

Na "Bosna Openu" učestvovali su igrači rangirani između 382. i 1500. mjesta na ATP listi iz 23 zemlje.

BiH je ove sezone domaćin ukupno pet turnira iz Futures serije. Nakon Doboja i Sarajeva, u ponedjeljak počinje turnir u Brčkom, a zatim će se još igrati u Prijedoru i Kiseljaku.